Creatief

Vind de juiste woorden
en bereik je doel

Columns/blogs

Columns, blogs en gedichten zijn uitingen waar je emoties in kwijt kunt. Je moet ergens om lachen, iets verbaast je ten zeerste, een gebeurtenis die stemt tot nadenken of ergernis oproept, een verdrietig moment… blogschrijvers kunnen doorgaans hun ei goed kwijt in een persoonlijk relaas dat ze graag willen delen met leespubliek. Een veelgehoorde term hiervoor is ‘blog’. Eigenlijk zijn blogs de columns van deze tijd. Iedereen kan een blog schrijven op websites of sociale media. Een heel laagdrempelige manier om bijvoorbeeld dagelijkse beslommeringen in op te tekenen. Tegenwoordig worden blogs ook ingezet als commercieel stuk dat de lezer op een luchtige manier laat kennismaken met je bedrijf en bedrijvigheden. 

Op deze website zal regelmatig een blog worden geplaatst.

 

Poëzie

Al vele jaren schrijf ik gedichtjes. Schrijverijen over liefde en verlies maar ik neem ook minder romantische zaken uit het nieuws dichterlijk op de korrel. Soms draag ik voor tijdens poëzieavonden of mag ik werk laten zien in de Gedichtentuin, een cultureel evenement in Aalsmeer. Een aantal gedichten is gepubliceerd in verzamelboekjes van KCA (Kunst en Cultuur Aalsmeer).

Levensverhalen

Veel mensen hebben behoefte – op latere leeftijd, maar ook omdat zij iets bijzonders of moeilijks hebben beleefd – om hun (levens)verhaal op te tekenen. Een boekje dat alleen voor familie of vrienden is bestemd. Een mooi document als aandenken. Van idee naar resultaat: daar komt nog best veel bij kijken. Allereerst moet je je geheugen aanspreken om alle belevenissen in kaart te brengen. Meestal komen er veel emoties los. Er ontstaan pagina’s vol tekst. Zie daar maar eens een leesbaar verhaal van te maken. Wilt u hulp bij het schrijven, nalezen en eventueel corrigeren van uw verhaal? Ik help achter de schermen om uw levensverhaal op een mooie manier onder de aandacht te brengen. Voor de uitvoering ervan kan ik desgewenst contactpersoon zijn met de vormgever/drukker.

“Alleen de juiste tekst snijdt hout.”